332.jpg

COCEMFE Catalunya impulsa el Curs d'Accessibilitat Universal en l'Administració pública

Aquesta acció està en línia amb la visió de COCEMFE Catalunya, fermament encaminada en la defensa de l'Accessibilitat Universal com l'estratègia i la concepció que engloba tota condició que han de complir els entorns, processos, béns, productes i serveis, així com els objectes o instruments, eines i dispositius, per a ser comprensibles, accessible, utilitzables i practicables per totes les persones en condicions de seguretat i comoditat i de la forma més autònoma i natural possible.

 

COCEMFE Catalunya alerta que una de cada tres persones amb discapacitat està en situació de pobresa o risc d'exclusióCampanya "Discapacitat és pobresa per a 1 de cada 3" 


COCEMFE Catalunya, com a part del Moviment Associatiu de COCEMFE, reivindica mecanismes que garanteixin l'exercici dels drets de les persones amb discapacitat i mesures dirigides a erradicar l'elevada incidència de l'exclusió i pobresa en aquest grup social.

Dep Salut COCEMFE Cat.jpg

COCEMFE Catalunya impulsa la I Xerrada amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a la resolució de dubtes i preguntes quant a la pandèmia i la situació del tercer sector social de Catalunya, per a les seves entitats

La I Xerrada per a les entitats de COCEMFE Catalunya ha comptat amb la participació més de vint entitats del Tercer sector que vetllen pels drets de les persones amb discapacitat i amb la dels especialistes i professionals del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, per donar resposta a les inquietuds, consultes i dubtes que han traslladat les entitats davant la situació de la pandèmia.

unnamed.png

Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’ha impulsat la Jornada de l’Associacionisme i Voluntariat el dia 13 de Novembre de 2020. COCEMFE Catalunya va participar juntament amb més de 60 entitats del 3r sector social de Catalunya

L’acte va començar amb una presentació institucional i un debat inicial amb les entitats participants. Un cop finalitzat el debat en grup, la trobada va acabar en una sessió plenària i un posicionament col·lectiu. COCEMFE Catalunya va participar amb el tercer grup sobre les noves estratègies que cal impulsar des de les mateixes entitats.

noticia-web-760x428-dia-int-discapacitat

COCEMFE Catalunya s'dhereix i dona suport al Manifest CERMI amb motiu del 3 de desembre de 2020, Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat

banner-aday4all-final.jpg

COCEMFE Catalunya conmemora el 3 de desembre de 2020, Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat

Des de COCEMFE Catalunya ens sumem a la celebració internacional de ressonància mundial per al foment dels drets i de l'autonomia personal de les persones amb discapacitat física i orgànica, per a aconseguir la plena inclusió social, cultural, laboral, econòmica i política en igualtat d'oportunitats i de condicions de les persones amb discapacitat

Roser-Bona-1000x380_edited.jpg

COCEMFE Catalunya celebra l’Assemblea General Ordinària de forma virtual el 22 de Juny de 2020

Els representants de les entitats de COCEMFE Catalunya van celebrar el passat 22 de juny l’Assemblea General Ordinària del 2020. La convocatòria es va dur a terme de manera telemàtica, una solució vàlida en el moment d’excepcionalitat actual. Montserrat Pallarès, presidenta de COCEMFE Barcelona, va presidir l’Assemblea General Ordinària en substitució de la Roser Roigé, presidenta de COCEMFE Catalunya.

Anxo-Queiruga-reelegido-presidente-de-CO

Anxo Queiruga, reelegit president de COCEMFE


“Amb l'esforç, el compromís i la il·lusió de totes les persones que conformem COCEMFE i el seu Moviment Associatiu aconseguirem mantenir-nos i dir alt i clar al conjunt de la societat, que COCEMFE no permetrà que la discapacitat física i orgànica faci un pas enrere”, Anxo Queiruga, president COCEMFE 

Dones amb discapacitat.jpg

Cal escoltar la veu de les dones amb discapacitat en la pandèmia del coronavirus

La presidenta de Cocemfe Catalunya va ser entrevistada per Júlia López de la Independent en relació a les dones i discapacitat. La entrevista va ser conjunta amb Carme Riu de Dones No Estàndars, una de les entitats que forma part de la nostra confederació.

Roser Roigé, presidenta de COCEMFE Catalunya, considera que:” Tot i que la malaltia la sofreixen igual ambós sexes, elles son majoria en residencies perquè per la seva dependència les seves famílies no poden cuidar  les. I a més, en les seves cases estan mes exposades, ja que no disposen d’algú a prop que les cuidi, i tenen menys accés a mesures de protecció. Els homes amb discapacitat solen ser atesos per dones - esposes, mares o filles- que estan al corrent de les seves necessitats”.

Convencio sobre els drets de les persone

La Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat recull els drets humans i les llibertats fonamentals de les persones que tenen una discapacitat. L’objectiu de la Convenció és que es respectin aquests drets i llibertats

Aquesta Convenció es basa en la Declaració Universal dels Drets Humans i en els pactes internacionals de drets humans, que reconeixen que totes les persones tenen els mateixos drets i llibertats, sense distinció de cap mena.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha lliurat aquest dimecres 23 de setembre 360.000 màscares a entitats socials catalanes perquè les distribueixin als col·lectius més vulnerables a la província de Barcelona davant l'epidèmia del coronavirus.

COCEMFE Catalunya, presidida per Roser Roigé, ha rebut 15.000 màscares que pròximament distribuirà entre les seves entitats.


Aquestes màscares formen part d'un lot de 2'5 milions d'unitats proporcionat pel Govern d'Espanya per a fer costat a les entitats socials coincidint amb l'inici del curs escolar a Catalunya.

Avui 6 d'Octubre és el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral.

La Paràlisi Cerebral es defineix com un trastorn neuromotor no progressiu a causa d'una lesió o una anomalia en el desenvolupament del cervell del fetus, del nounat o del lactant. Això produeix que el cervell no pugui o tingui impediments a enviar els missatges cap als músculs, dificultant el moviment d'aquests. 

Per a commemorar el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral i donar visibilitat al col·lectiu, es va crear el repte mitjançant les xarxes socials, de ser Trending Topic a nivell nacional amb l'etiqueta #UnFuturoMejor. Amb aquesta campanya ens sumem per reivindicar els drets de les persones amb paràlisi cerebral. 

Logo revista enmarcha.png

Des de COCEMFE,  cada 4 mesos llancen la Revista “ENMARCHA”,  unint els millors reportatges i  entrevistes sobre l'àrea d'actuació

"I és que el COVID-19 ha provocat una crisi sense precedents a tots els nivells i en tots els

 ordres, ha afectat amb més duressi cap a les persones amb discapacitat. La pandèmia ha provocat que totes les ONG, les organitzacions de persones amb discapacitat en general i el Moviment Associatiu de COCEMFE en particular s'hagi hagut de reinventar a una velocitat de vertigen per a adaptar-se i poder continuar prestant servei a les persones i les entitats i vetllant per la salut, la dignitat, l'autonomia i la inclusió..." tot això i més, a la revista ENMARCHA.

logo.png

Manifest del moviment CERMI en motiu del dia nacional de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

6682 (1).jpg

COCEMFE Barcelona participa en el Fòrum Emprendre en la Discapacitat

El 27 i 28 d'octubre s'ha celebrat el fòrum Emprendre en la Discapacitat, organitzat per la Fundació INCYDE, que té com a objectiu impulsar l'emprenedoria, la formació en capacitats i competències i la conscienciació d'oportunitats mitjançant ponències, debats, col·loquis i programes formatius especialitzats que generin la interconnexió entre tots els agents de l'ecosistema.  La presidenta de COCEMFE Barcelona, Montserrat Pallarès, ha participat en un dels debats, que s'han pogut seguir en directe per la web de RTVE i el Youtube Instituto RTVE Evento.

ods_objectius_desenvolupament_sostenible

Cocemfe Barcelona i l’AMB celebren una jornada per promoure aliances en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

COCEMFE Barcelona i l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB han celebrat al juny la jornada “Objectius de Desenvolupament Sostenible en les associacions, ajuntaments i a les empreses”. Més d’una seixantena de persones han pogut participar i assistir telemàticament a les diferents ponències sobre què són i com implementar els ODS)e l’Agenda 2030 de l’Organització de Nacions Unides.

Estat de qüestió des de COCEMFE Catalunya: drets i discapacitat

L'abordatge de la discapacitat física i orgànica, aquest últim entrat en vigor molt recentment, presenta una gran dificultat a causa de l'ampli espectre de terminologies que, com a paraigües, s'obren en l'espai de maneig en matèria de discapacitat. El treball de construcció de la dimensió de discapacitat presentat a continuació, aglutinarà nombrosos conceptes que ens fan falta per a comprendre l'estat de la qüestió actual i definir les directrius del nostre projecte.

ods-fundacio-catalana-paralisi-cerebral-

L'entitat de base de COCEMFE Catalunya, Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral rep la certificació internacional per l’assoliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides

La Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral (FCPC) és una de les primeres entitats catalanes que ha rebut la certificació de la International Federation of Global & Green Information Communication Technology (IFGICT) i la que ha obtingut el major grau de compliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

 COCEMFE Catalunya s'dhereix al Manifest CEMUDIS 25N: Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència cap a les Dones

Amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència cap a les Dones, des del moviment associatiu de CEMUDIS, expressem la nostra indignació i dolor per les 75 dones assassinades al llarg d'aquest any 2020. Malgrat la gravetat d'aquesta xifra i de les constants reivindicacions del moviment feminista perquè les dades que reflecteixin les estadístiques oficials incorporin tots els tipus de violència, actualment, les xifres oficials apunten un registre de 40 dones assassinades a les mans de les seves parelles o exparelles en el que va d'any, deixant al marge i invisibilitzant a gairebé la meitat de les dones assassinades. Tenim molt presents també a les 19 persones menors d'edat que van quedar òrfenes a conseqüència d'aquesta violència, i a les 3 menors a les quals se'ls va arrabassar la vida sent utilitzades com una simple eina més per a incrementar el dolor de les seves parelles o ex-parelles

1.png

COCEMFE Barcelona segueix promovent l'apoderament de les dones amb discapacitat

Tot i la crisi originada per la COVID-19, COCEMFE Barcelona ha donat continuïtat, de manera excepcional, al 'Programa d'Empoderament i Activació per a l'Ocupació', que es desenvolupa a Catalunya, gràcies al conveni establert entre COCEMFE nacional i el programa Incorpora de la Fundació "la Caixa" i que té com a objectiu contribuir en l’apoderament de les dones amb discapacitat com a procés que fomenta la seva autonomia social i econòmica i que serveix com a motor per a l'activació per a l'ocupació en aquelles dones amb discapacitat en atur de llarga durada i / o en situació de major vulnerabilitat.

cocemfe-encuentro-operacionrae-inclusion

COCEMFE Catalunya i el Moviment Associatiu de COCEMFE aposten pel llenguatge i les conductes inclusives


En el marc del Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre, COCEMFE Catalunya i el Moviment Associatiu de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) posem l'accent en la importància d'apostar pel llenguatge i les conductes inclusives que promoguin la plena participació de les persones amb discapacitat en la societat. En aquest sentit, COCEMFE Nacional ha presentat aquest dimarts dia 2 de desembre el curtmetratge “Operació RAE”,  dirigit per Borja Álvarez i produït per Kabiria Films i que té com a objectiu posar en valor la importància del llenguatge inclusiu, trencar estereotips i visibilitzar les discapacitats invisibles

Des de COCEMFE Catalunya ens sumem a la iniciativa per a la consulta pública per a l'elaboració d'una carta de drets digitals que té com a objectiu imposar les bases dels drets digitals i ser el precedent normatiu per als seus usos i deures


En efecte i responent a les preguntes plantejades des del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, formulats explícitament per a manifestar les preocupacions sobre aquests drets digitals i posar en relleu assumptes ètics estretament vinculats amb els legals i jurisdiccionals, secundem aquesta iniciativa íntegrament i formulem les següents línies de pensament i actuació.

hands-4344713_1920.jpg

COCEMFE Catalunya dóna suport a la campanya de CERMI Estatal sobre la Solitud no desitjada i forçosa de les dones amb discapacitat.

Segons CERMI, més d'un 20% de les persones amb discapacitat viuen soles i un 38% d'aquestes viuen en solitud no desitjada. El 74% de les persones amb discapacitat que viuen soles són dones, per la qual cosa «la solitud té rostre de dona»

_115555724_getty2.jpg

COCEMFE Catalunya i COCEMFE insten el Ministeri de Sanitat a prioritzar en el següent grup de vacunació a les persones amb discapacitat física i orgànica, així com a les persones del seu entorn familiar, assistencial i sociosanitari

COCEMFE Catalunya, al costat de tot el Moviment Associatiu de les persones amb discapacitat física i orgànica del país, representat per la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), reclama al Ministeri de Sanitat i a les comunitats autònomes que aquest grup social i les persones vinculades al mateix siguin prioritzades en l'Estratègia de Vacunació enfront de la COVID-19 d'Espanya i incloses en el següent grup de vacunació.

Sin título.png

COCEMFE Catalunya celebra el primer esmorzar-col·loqui amb els professionals que representen les seves entitats provincials i entitats federades

Més de 20 professionals de totes les entitats de COCEMFE Catalunya van participar en aquest primer esdeveniment aportant les seves visiones i  perspectives i sobretot els temes més rellevants de l’àmbit de la discapacitat.

IG-CREATIVIDAD-ESTUDIO.png

CEMUDIS implica el personal sanitari de Galícia, Catalunya i Navarra en la detecció de la violència cap a les dones i nenes amb discapacitat
 

La Confederació Estatal de Dones amb Discapacitat (CEMUDIS) i el seu moviment associatiu han reactivat l'Estudi per a la prevenció, identificació i detecció de situacions de violència cap a les dones i nenes amb discapacitat en l'àmbit sanitari, que es desenvoluparà durant tot l'any 2021 presencialment en les comunitats autònomes de Galícia, Catalunya i Navarra, i de manera en línia a través d'un formulari.

COCEMFE Catalunya llança el seu 2n esmorzar per a totes les entitats de COCEMFE Catalunya

Després d'un breu període de festius, COCEMFECatalunya reprèn la seva gran iniciativa per a cohesionar a les seves entitats i per a posar en marxa el segon trimestre de l'any. Les entitats que han participat van mostrar la situació que pateixen a causa de l'Estat d'Alarma, a la situació de la vacunació i sobretot relatiu a la incidència política a nivell autonòmic. 

COCEMFE Catalunya profundament conscienciada per a estar en línia amb les seves entitats i en la defensa dels seus drets, i dels drets de les persones amb discapacitat; promou aquesta iniciativa a nivell mensual per a posar en comú a totes les seves entitats i enfortir l'esquelet de la confederació. 

Screenshot 2021-04-07 at 11.31.02.png